Belépés

 
 
 
 

Facebook

 
 

Lada Club Hungary történelem

Írta: Tallárom Balázs | 2011-03-09 22:38:28

  Ha Lada, akkor LCH

  – honnan indultunk?

 

A Lada szerelmeseinek maroknyi táborából 15 évvel ezelőtt, 1996-ban alakult a Lada tuning klub, az LCH elődeként. Akkoriban minden hónap első vasárnapján, az Erzsébet áruház parkolójában jöttünk össze, hogy megcsodáljuk egymás járgányait, vezessünk és dumáljunk egy jót.

Később, nagyobb terület után nézve a parkolót lecseréltük a mátyásföldi reptérre, majd a Gyál melletti szöcske pályára, de a lényeg ugyanaz maradt: érezzük jól magunkat… és a Ladáinkat! 2001-ben néhány sör és rumos-kóla mellett gondoltunk egy merészet és a következő szintre lépve megalakítottuk a Lada Club Hungary-t azzal a céllal, hogy az ország legnagyobb autósklubjai közé kerüljünk. A legelső találkozónk még csekélyke létszámmal, a skodások társklubjaként, a hajógyári sziget nagy parkolójában került megrendezésre, de 2001 augusztusában útjára indult egy legendássá vált Lada-találkozó, Gárdonyban. Míg 2001-ben mindössze 20 autó gördült be a gárdonyi strand bejáratán, addig 2010-ben már 300 autó és közel 1000 ember vett részt a kétnapos Lada-fesztiválon.

A találkozóink megfelelő helyszínét sokáig keresgettük. Kezdetben volt a mátyásföldi reptér, de elzavartak minket, aztán átmentünk a gyógyszergyárira, majd vissza Mátyásföldre, utána jött Nagytarcsa, és végül pedig a Ring autósmozi, ahová már évek óta szívesen gurulunk be a Ladáinkkal.2001-ben 50 taggal indult el az LCH története és az elmúlt 10 év során ez a szám 400-ra emelkedett. Bízunk benne, hogy aki kedveli ezt a legendás típust és szívesen tagja lenne egy remek társaságnak, az jöjjön és legyen tagja a Lada Club Hungary-nak!